Lupinguri

ORIZONTAL :

1) Divan din alte vremuri – Mat îl dă (fem.). 2) Mă tot mir … ce a mai crescut numărul asta. 3) Considerație – Ploaie cerească … când adorm ateii. 4) Apele de după baraje … nicăieri nu-s mai frumoase ca la munte – Topinambur. 5) A face totul – Parte a mâinii, cuprinsă între umăr și cot. 6) Picioare noduroase pentru cei cu barba colilie –  Acar ! 7) Se duse bravada noastră – A face un comentariu scandalos. 8.) Particule elementare – Sol afânat. 9) Un mare om – Organizaţia Internaţională de Standardizare 10) A apărea brusc – Definește bine guralivul negociator.

VERTICAL :

1) Zbanghiu – Le cad iarna frunzele. 2) Provocator. 3) Dau relații despre bacilul lui Koch. 4) Mândra militarului (pl.) – A da cu toții buluc iară. (expr.). 5) Văd cam totul în negru (fem.) – Definește o persoană. 6) În zonă ! – Unitate de măsură a energiei (pl.) – Cută ! 7) Din livadă numai unul – A expune hainele la soare. 8.) Bărbatul iubit – Stânjenel. 9) Masa de seară unde un grog ar bea și subsemnatul – A adăuga binișor. 10) Tot ce apucă strânge … o ce reclamă.

Dicționar : ISO, ERGI.

Soluția :

17 Responses to “Lupinguri”

  1. O burtică simpatică « Andi Bob Says:

    […] –  TIM BURTON ar fi decis ca următorul său proiect să fie Familia Addams, în variantă  de animație 3D – stop motion. Noutatea ar consta în… linia clasică pe care o va adopta  filmul […]

  2. Gabriela Savitsky Says:

    Păi de ce ne-ai dat soluția?… M-am bosumflat. Voiam să-l dezleg și-ți ziceam mâine.
    Mulțumesc!

  3. brad Says:

    Deh, am trait sa vad si livada-n careu !
    Deformatie profesionala, ce sa mai spun … Arta razboiului !
    :))))

  4. Andi Says:

    Iată-mă-s sofa antică, /În careul zburător, /Volta mare, volta mică,/Dormi în brațe-mi, puișor? 😛

  5. teonegura Says:

    De data asta ai nimerit-o cum nu se putea mai bine, Eugen: adica da, guraliv, mult mai mult decat negociator:)) Iti multumesc.

  6. Pitikul Jenika Says:

    Maestre…..
    🙂

  7. adc Says:

    Ei, am pus şi puţin gri, nu numai negru… 😉 😀

  8. Mirozna văduvei vopsite – 20 « Ioan Usca Says:

    […] Lisandru, Mihaela Man, Gabriela Savitsky, Supravieţuitor, Gabi123, Geeo, Theodora Marinescu, Chat Noir, Dispecer Blogosferă, Elena Agachi, Noaptea Iguanei, Călin Hera, Noapte bună […]

  9. Ada Rus Says:

    Cele mai meşteşugite ping-uri. Mulţam tare fain. 🙂

  10. De ce nu va avea succes partidul inDEPENDENTILOR « Hai ca se poate! Says:

    […] – Scopul clar pentru care s-a constituit acest partid capusa, este dorinta fara limite a lui Basescu de a avea […]

  11. Florin Matei Says:

    Eşti un rebusist de fineţe, Chat Noir! Te invidiez că încă mai ai timp – şi răbdare – să migăleşti la încrucişare şi definiţii.

  12. daurel Says:

    Multumesc de pomenire.

  13. Ţara lui second-hand « Blogul lui Teo Negură Says:

    […] Propun, pentru la vară, iubiţi miniştri, ca o masură anticriză, impozitarea urmelor de paşi în zăpadă… […]

  14. Ajun de Praznic « Ioan Usca Says:

    […] Rebusache […]

  15. rhorvath Says:

    BASESCU A OPRIT ANCHETA SRI, CARE PUTEA DESCONSPIRA PE AGENTUL RUS VLADIMIR TISMANEANU. !

    Serialul meu intitulat ” Desconspirarea spionului rosu Volodya Tismanetsky ” se bucura de atentia asteptata, Primesc zilnic comentarii, documente
    si incurajari. Am primit astfel un numar de mesaje din partea unor ofiteri ai servicilor de informatii care sunt ingrijorati de “conspiratia tacerii” in vederea acoperiirii adevarului . Iata unul primit in cursul zilei de azi :

    Domnule Horvath
    Nimeni din cadrul serviciilor romanesti contesta faptul ca Vladimir Tismaneanu este un spion al strain infiltrat in Romania. Exista numeroase inregistrari si documente in aceasta privinta.
    Serviciile au luat cunostinta de semnalele CIA directe si indirecte ,in legatura cu activarea reteli NKVD dupa revolutie. Intalnirea secreta in 1990 intre KGB Chief Evghenii Primakov si Magureanu sef SIE a fost semnalul reactivarii retelei ruse din Romania
    Ca urmare a memoriul dumneavoastra, SIE a deschis o ancheta oficiala
    in cazul Tismaneanu. Un raport de informare preliminar a fost trimis Presedintelui Basescu. Acesta informa printe altele :
    ” Dumitru Mazilu (singurul om de incredere al americanilor la acea vreme) in 1990, cu ocazia unei vizite oficiale la Washington in calitate de prim-vicepresedinte CPUN (sau cum se numea) l-a denuntat pe T ca fiind trimis si legendat de aripa cominternista pt actiuni de intoxicare, dezinformare, atacuri coordonate impotriva adevaratilor oponenti ai comunismului-destinatia Washington. ) Dupa 89 protectia principala la Buc a luit T a fost Magureanu, In perioada 90-96 au auvut loc 16 intilniri monitorizate intre T si M. Un alt sustinator crucial al lui t la Buc si la Wash in perioada 88-93 a fost seful statiei CIA la Buc, Harold Nicholson, arestat in 96 pt spionaj in favoarea sovieticilor.
    In ancheta seful statiei CIA din Buc a dezvalui intreaga retea rusa activand in Romania “Agentul Volodea” era seful retejei de infiltrare a diasporei si a altor activitati in SUA.
    Materialul a fost respins de Basescu fara nici o explicatie.
    Va doresc succes. Deasemenea va asigur ca marea majoritate a celor care lucreaza in serviciului nostru, apreciaza efortul dumneavoastra.
    G.J.- Serviciul Roman de Informatii.
    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/
    PS CITITI PE BLOGUL MEU SERIALUL DE 12 ARTICOLE- DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU.

  16. rhorvath Says:

    ATACUL BANDITESC IMPOTRIVA ANTENEI 3 IN ATENTIA FBI !
    (UN WATERGATE ROMANESC )

    ATAC BANDITESC ORDONAT DE BASESCU IN SUA In urma cu doi ani Basescu a ordonat spargerea studioului meu de film din New York. Pentru a deruta politia banditii lui Basescu au facut 8 spargeri similare in cartierul galeriilor de arta Chelsea. Observand ca lipsesc cateva fotogtefii din seif ca si carnetul de telefoane am realizat imediat despre ce este vorba. In stanga acestui articol se vede fotografia sustrasa din seiful studioului meu de film din New York. Dupa o saptamana de la incepererea scandalului ICR New York pentru a fi discreditat ( conspiratie cu Antena 3 ) fotografia apare trucata, pe un blog special creiat de servicii. – Desteptarea lu’ Horvath http:iiroberthorvath-cineast.blogspot.com DE PRIN BLOGURI ADUNATE SI LU’ BADIN DATE. – Se poate observa montajul fotografic unde apar alaturi de ziaristul Andrei Badin. Trebue mentionat ca nu m-am intalnit cu aceasta persoana niciodata. Fiind jurnalist de investigatii ma fotugrafiez extrem de rar. De la venirea in USA nu cred sa posed mai mult de 6-8 fotografii. Fotografia pe care sa executat triucajul a fost facuta pe Aeroportul Louis Amstrong din New Orleans de sotia mea Kiyoko. Am pastrat fotografia intr-un plic in seiful studiolului si am notat disparitia ei imediat fapt relatat detectivilor politiei. ( Negativul fotografiei a fost gasit in Osaka la sediul studioului meu din Japonia. In momentul in care fotografia furata a aparut pe un blog strain am cerut o ancheta la FBI. In cursul acestei zile am fost anuntat de aparitia unor noi probe si ca o echipa speciala de detectivi a plecat spre Bucuresti. Un atac de asemenea amploare pe teritoriul SUA nu putea fi efectuata fara aprobarea la cel mai inalt nivel. In afara de un scandal diplomatic de proportii se profileaza punerea conducatorului statului roman dupa gratii. CONTINUARE : http://devanewyork.blogspot.com/

  17. De ce nu va avea succes partidul inDEPENDENTILOR Says:

    […] – Scopul clar pentru care s-a constituit acest partid capusa, este dorinta fara limite a lui Basescu de a avea […]

Leave a comment