SUNT TRIST

Sunt trist şi nu-mi mai găsesc locul. Mi-a murit un fost coleg militar, încă unul … 57 de ani, pensionar. Acum o lună am vorbit la telefon şi ne făcusem planuri să ne întâlnim de ziua armei cu mai mulţi prieteni. N-a mai fost să fie. În ultimii 10 ani, dintre colegii mei care s-au pensionat, nici unul nu a reuşit să treacă de 61 de ani. Nimeni nu aminteşte statisticile care arată că speranţa de viaţă a militarilor este mult mai mică decât a celorlalţi. În schimb se vorbeşte foarte mult de pensiile nesimţite ale militarilor şi vârsta mică de trecere în rezervă (55 de ani – de fapt, la fel ca în majoritatea armatelor din lume). Preiau nişte precizări de pe site-ul M.Ap.N.

Situatia numerica pe transe valorice a pensiilor militare de stat platite in luna februarie 2009 este urmatoarea:
39 – 1.000 lei, 13.143 pensionari, reprezentand 16 %
1.001 – 2.000 lei, 45.671 pensionari, reprezentand 55,85%
2.001 – 3.000 lei, 15.881 pensionari, reprezentand 19,42%
3.001 – 4.000 lei, 6.111 pensionari, reprezentand 7,47%
4.001 – 5.000 lei, 765 pensionari, reprezentand 0,93%
peste 5.000 lei, 201 pensionari, reprezentand 0,24%
In categoria pensiilor de peste 5.000 lei sunt cuprinse doar doua pensii ale fostilor sefi ai Statului Major General, restul fiind pensii ale magistratilor militari.

Sunt fost militar şi pot fi bănuit de partizanat. Pensiile par mari (şi poate unele chiar sunt) în comparaţie cu cele ale altor bugetari. Nesimţite … nu cred, dacă luăm în considerare greutăţile şi privaţiunile vieţii cazone. Dar cei care ne blamează se pot bucura. Nu le avem pentru mult timp.

Advertisements

22 Responses to “SUNT TRIST”

 1. mirko Says:

  de un fel de prtizanat pot fi banuit si eu, da’, cu scuze pt. limbaj, mi se rupe. stiu ce inseamna viata cu o uniforma in casa, atit cit am avut-o. dar nu-i mai putin adevarat ca anumiti indivizi din tagma nu fac deloc cinste romaniei in general, si cu atit mai putin uniformei, in special. cred ca stii, poate, mai bine decit mine la cine ma refer.
  cu tot respectul si compasiunea pt. colegul tau, indraznesc. poate i-ar fi placut si lui. RIP

 2. Chat Noir Says:

  Dumnezeu să-l odihnească !

 3. mirko Says:

  poate si insist de data asta, pui si clip-ul asta in post, ar merge.e o parere, n-o lua in seama:))

 4. Petrisor Says:

  Îmi pare rău, Chat, Dumnezeu să-l ierte

  PS: Mulţumesc pentru urarea de ieri

 5. lucia.alexandru Says:

  @Chat Noir
  Dumnezeu’ sa-l ierte pe prietenul tau!
  ..si pe tatal meu,care a fost colonel de armata,l-am pierdut de curand la 79 de ani.te rog sa introduci si asta in statistica ta! 🙂 si tot a fost prea repede.ar fi vrut sa mai traiasca,sorbea emisiunile de stiri si tot incerca sa se dumireasca in bulibaseala asta post revolutionara.paradoxal,n-a fost un nostalgic.

 6. noapteaiguanei Says:

  Imi pare foarte rau. Iti inteleg durerea. Pe cei care blameaza armata, lasa-i in legea lor – atat stiu ei! Bunicul meu a stat 18 ani la pensie si in fiecare an sarbatorea ca “a mai facut in ciuda inca un an sistemului”… la urma urmei fiecare isi traieste viata lui, nu a altuia si primeste dreptul lui, nu il ia pe al altcuiva, asa ca invidia nu trebuie luata in seama.

 7. George Serban Says:

  Comandante, ai dreptate sa fi trist si cred ca iti dai seama ca am toate motivele sa te inteleg. In problema pensiilor militarilor, nu trebuie sa fi ingrijorat. Este zvacnetul impostor al unor mutanti politici, retardati, ajunsi la carma tarii, adusi de altii ca ei. Astfel de lucruri sunt pasagere, s-au mai intamplat si s-au reparat dupa disparitia mutantilor despre care vorbeam. Dramatic este cand, pe nedrept, scurta viata, care o avem pe acest pamant, se suprapune cu existanta ticaloasa a unor astfel de specimene. Nu fi trist Comandante, nu esti singur!

 8. mirko Says:

  sper ca n-am fost deplasat, dar daca da , mea culpa

 9. daurel Says:

  Am descoperit azi blogul si mi-am amintit ca am colaborat cu militarii cand lucram la IOR. Voi reveni pe postari mai optimiste…Sa aveti sperante!

 10. harlau625 Says:

  Salut camarade, un pensionar militar din Hirlau, iti trimite salutari. Te-am descoperit, nu mai scapi de mine – te trec la favorite- Am si eu un blog, daca iti place Moldova ( a noastra, nu ailalata), gasesti ceva si pe harlau625.wordpress.com. Mult succes la articole pe blog. Mi-a dat un sens vetii, altfel muream de plictiseala. ( de ce Chat Noir si nu shvartze katze?) Numai bine.

 11. Imi pare rau!! Says:

  NU lucrez in cadrul armatei , dar stiu ca este trist sa nu te mai bucuri de cativa ani…de pensie. Toate cele bune, si speranta la Dumnezeu, de la el primim si cele bune si incercarile.
  ps. si eu am avut in familie un cumnat care a murit la 57 de ani in politie..fff trist..si is facuse atitea vise alaturi de familie!! Dori

 12. Imi pare rau!! Says:

  Cu multa placere si cind simti nevoia de o comunicare, sunt aici!!! Dorisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: