BA ŞES CU … MUNTE

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit astăzi la Băile Tuşnad de mai multe ori de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară.

“Avem nevoie de creşterea nivelului de autonomie a tuturor localităţilor din România, cu un singur amendament. Nu aplaudaţi până nu vă spun şi amendamentul. Un singur amendament (a revenit Băsescu – n. red.). Egală autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal. ŞI ROMÂNII… (întrerupt de huiduielile membrilor UDMR din public – n. red.) ….SĂ ŞTIŢI CĂ DACĂ MAI FLUIERAŢI VĂ MAI SPUN O DATĂ,” a spus preşedintele României în dezbaterea de la Tabăra de Vară de la Tuşnad.

Traian Băsescu a spus de două ori, adresându-se către publicul care continua să-l fluiere şi să-l huiduie: “România este stat naţional, suveran, independent.”

De la Tuşnad preşedintele Traian Băsescu va pleca în judeţul Alba, unde e aşteptat să participe  la “Târgul de Fete” de pe Muntele Găina. Potrivit autorităţilor locale, şeful statului ar urma să participe şi la o slujbă la Crucea Iancului. Sărbătoarea de la Muntele Găina adună în fiecare an mii de persoane din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Bihor, Arad.

(preluare selectivă de pe realitatea.net).

1. Copil fiind am petrecut multe vacanţe la Tuşnad. Ceea ce mi-a rămas în amintire, în afara minunăţiei zonei, a fost faptul că cei din zonă nu ştiau aproape deloc româneşte. În rest oameni binevoitori şi harnici.

2. Am observat că în turul doi la prezidenţiale ungurii nu prea ies la vot.

Observaţiile acestea cred că au fost bine exploatate şi de staful de campanie al lui Băsescu. În timp ce … Geoană este ruinat electoral de propriii lui oameni (vezi cazul Andronescu, nu discut aici dacă are sau nu dreptate), Antonescu are apariţii destul de palide (ca să fiu blând) iar Duda este aproape inexistent … Băsescu are deja o strategie pentru turul doi. În afară de faptul că încearcă mobilizarea electoratului rural, cum bine observa Lilick, acum şi-a deplasat atenţia şi spre electoratul naţionalist care, în perspectiva turului doi, poate înclina balanţa. Participarea în aceeaşi zi şi la “Târgul de fete” din zona cea mai sensibilă din punct de vedere electoralo-naţionalist spune multe despre “animalul politic” Traian Băsescu. Mi-ar fi plăcut să-mi intitulez articolul “Băsescu minte” dar realitatea (sau Realitatea) nu mă lasă decât să scriu că la capitolul strategie Băsescu e la munte iar ceilalţi la şes (dacă nu cumva sub nivelul mării).

Advertisements

10 Responses to “BA ŞES CU … MUNTE”

 1. Darael Says:

  Daca e sa blestem acest neam, trebuie doar sa le doresc romanilor sa aibe parte de inca 5 ani de guvernare a lui basescu.

  Dar nu mai dau sfaturi nimanui.
  Fiecare trebuie sa fie responsabil pentru propriile alegeri si fapte.

 2. Petrisor Says:

  Ehe, a venit si vremea bautorului de sprituri ieftine sa si-o ia in freza

 3. mirko Says:

  dupa ou ieri huo azi.imi place progresia, din pacate doar aritmetica.

 4. neinfectat de comunism Says:

  totusi mi-a placut cum le-a intorso ungurilor….sa lase nasul mai jos cu autonomia/independenta asta, pai sa ceara si caracalul autonomie si vasluiul dar nu cu ochii spre ungaria….am postat si eu un eseu despre destinul lui iliescu intr-un univers paralel…

 5. Onu Ionescu Says:

  va fi fost un gest delberat, cu bataie lunga?
  unei minti diabolice intuitia ii inspira pasii pt obiectivele tinta,chiar printre huiduieli.
  individul este centrat pe un singur obiectiv- sa invinga, prin orice mijloace;
  mi se pare prematura o clipa de inseninare.
  mai mult, cred ca trebuie monitorizat,de parc-ar fi in carantina.

 6. Basescu huiduit la Baile Tusnad | GeDeDe Says:

  […] BA ŞES CU … MUNTE « Chat Noir Traian Băsescu, huiduit la Băile Tuşnad în timpul discursului despre autonomie teritorială. Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit astăzi la Băile Tuşnad de mai multe ori de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de … LOVE IT? SHARE IT!Dacǎ ţi-a plǎcut, dǎ link-ul mai departe » […]

 7. Chrysthyan Says:

  A fost huiduit de unguri, sa vezi acum solidaritate romaneasca si il voteaza toti.
  Mai conteaza adevarul? Ceausescu avea ce avea cu Ungaria, ei aveau ce aveau cu noi si uite asa bau-bau-l necesar.
  Macar ungurii dovedesc ca au mandrie si nu se lasa condusi de oricine. A noastra unde e?

 8. lucia.alexandru Says:

  @Chat Noir
  abil marinarul,si neamul lui ( a se citi stafful lui)europarlamentarele au aratat ca electoratul lui vadim…merita.

 9. Chat Noir Says:

  @ All
  Eu am luat-o ca pe un gest deliberat, de incitare … ” Nu aplaudaţi până nu vă spun şi amendamentul” … zicea el, deci se aştepta la huiduieli şi le şi dorea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: