Acorduri

Am primit o leapșă de la Lilick. “România bunului simț”. De acord !

Pentru un mediocru (ăsta-s eu) subiectul pare perfect. Doar bunul simț mă poate înscrie în lumea celor care “prea” cuvîntă. Mi-a luat, câteva zile, testarea neuronului la oboseală. Am ceva de spus ori sunt șerbet cu rahat și apă rece de pe lîngă scufundata Ada Kaleh ?

Pentru unul care n-are pană, verb sau idei … sunt speriat de perfecțiune și adevărul absolut. Rămîn în lumea mea de obsedat de cuvinte și aspirant la propoziții. Frazele sunt idealul.

Deci, să lăsăm divagațiile și să revin. După o mitridatizare de cinci ani credeam că rezist la ofensiva oran”jolie” a celor care mă fac nesimțit. La întoarcerea, după douăzeci de ani, la cei care cîntă pe aceeași strună, în același cor. Aș vrea eu să fiu nesimțit. Să rezist la agresiunea celor fără bun simț. Și să visez la o Românie fără nevoia unor oameni providențiali. Ce-mi doresc acum … un președinte care să nu fie curvar, bețiv și mitocan. Atît. De fapt nu, aș vrea o Românie – monarhie constituțională. Dar asta e din alt film.

Acorduri_p

Desen de Călin Cazan

Acorduri

ORIZONTAL :

1) Puneri “DE ACORD” – Desfrîu ! 2) Apă dulce – Fonduri … la bănci. 3) Amînarea plăților – Coridoare ! 4) Toți în cor – Măsură a valorii. 5) Margine de siguranță. 6) O casă de oameni în amurg – Hanul și călătorii săi. 7) Generic cu stele (od., pl.). 8.) Centrul Parisului ! – Centrul Norvegiei. 9) Mini grup – Ieșire din fire ! 10) Sperietoare de păsări (pop.) – Dus … întors. 11) A nu recunoaște în fața instanței – A face totul. 12) Intersecții nedirijate.

VERTICAL :

1) Tablă de un țol – A participa la o tragere specială. 2) Cui în talpă – Compania de sunet. 3) Vin de la țară – Dus cu vorba. 4) Vorbele unui cult – Mia cu sutele. 5) O strîngere de mînă – Baza proprietății de stat. 6) Cu miros apetisant (pl.) – Științifico-fantastic. 7) Chemare la întrecere. 8.) Local familiar (sic !) – Centru de emitere ! – Prostul gust. 9) Seniorii războiului. 10) Pui de rîs – Cu lipsuri în esență – Merge cu nașul. 11) Oameni reținuți – Factor de unire. 12) Articol hotărît (pl.) – Bucățica de la gură.

Dicționar : UȘUIT, RĂRIȘ.

Observație : Încrucișare cu î.

Soluția :

cat

 

Acorduri_s

P.S. Acum iar vorbesc la TV, portocaliii, despre Afganistan și importanța respectării acordurilor cu NATO și americanii lui Biden. Aha, astăzi nu mai sunt nesimțit, dar și mîine e o zi.

Advertisements

20 Responses to “Acorduri”

 1. Lilick Says:

  De fapt ne dorim lucruri simple, normale… 🙂

 2. lucia Says:

  Ceea ce ai tu,nu se numeste mediocritate,ci o usoara depresie.Treci pe blogul lui Cristian! 🙂
  In ceea ce priveste presedintele dorit hmmmm…dupa aceste criterii ,nu ai de ales:voteaza Geoana 🙂

 3. lucia Says:

  N-ai inteles.Nu criteriul ‘ depresie ‘ m-a dus la Geoana,ci cele enuntate de tine in postare 🙂

 4. sebra Says:

  Din ce văd eu că se întâmplă, bunul simţ a ajuns de-o raritate îngrijorătoare.

 5. Marius Ola Says:

  Mai exsită… bunul simţ?… E abia perceptibil…

 6. dramoleta Says:

  Stai sa vezi bun-simt de maine incolo 😆

 7. cristian Says:

  am asteptat sa treaca zilele alea de pauza ca pe o paine calda…
  bunul simt e o durere depresiva…

 8. harlau625 Says:

  Colega am gasit ceva interesant despre un sindicat al militarilor disponibilizati. Pare interesant mai ales ca in aceste zile se implica in negocieri la ministrul muncii. Pe col. dr. Dogaru Mircea il cunosc personal, mi-a fost profesor prin AMG, este o persoana de toata isprava. iata linkul : http://209.85.135.132/search?q=cache:h-nlAMb4Hw0J:sindicatulcmd.blogspot.com/+sindicatul+militarilor+disponibilizati&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
  Bine ai revenit. Din pacate nu am rabdare cu cuvintele incrucisate insa citesc cu placere articolele si comentariile (unele sunt chiar hazoase)!

 9. Chat Noir Says:

  @Harlau
  Mulțumesc pentru informație. Am citit și eu, acum. Mai studiez și mă decid dacă-i susțin sau nu.

 10. Vania Says:

  Ideea monarhiei nu-mi pare utopică…

 11. daurel Says:

  Alt film: monarhia constitutionala. Ma tot pregatesc sa scriu convingator despre calmul si economia aduse de o monarhie. Cand am postat ceva despre PNTCD am avut printre cele mai multe accesari. Cred ca exista o preocupare in acest sens.

  • Chat Noir Says:

   Hai că-mi dai speranțe. Calmul și economia sunt argumentele pe care le aduc și eu în discuțiile cu nevastă-mea și fiu-meu (auditoriul meu actual) când atacăm subiectul. Mulțumesc … 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: