Motanul încălțat

 

N-am chef de nimic. Nici FarmVille-ul nu mai e ce-a fost. Mă simt legat de mâini și de picioare. Încerc să mă mobilizez … 🙂

ORIZONTAL :

1) Unul fără pantofi în picioare – Nr.14 la botfori ! 2) Pantof de damă foarte decoltat – Frământat de opinci. 3) Nume generic pentru pantofii ușori și comozi – Șireturile cu care se leagă opincile pe picior. 4) Încălțăminte de stradă care acoperă laba piciorului până la gleznă – Gen literar. 5) Localitate în Germania – Încălțăminte de iarnă care se poartă peste pantof. 6) Nr.45 la ghetre ! – Bentiță pentru strânsul încălțămintei (dim.). 7) Papuci din lână împletită. 8.) Constructori de vase – Cizmă sau papuc din lână netoarsă. 9) Localitate în Ungaria – Interjecție (după aruncat) – Fiord în Islanda. 10) Semn lăsat de încălțăminte – Încălțăminte ușoară, de vară, cu fețe decupate. 11) Călcâiul pantofului – Formații sportive în care toți sunt îmbrăcați și încălțați la fel. 12) Șiret – Calapod folosit pentru păstrarea formei încălțămintei – Cui mic de fier folosit la confecționarea încălțămintei.

VERTICAL :

1) Un cal descălțat (fem.). 2) Încălțăminte de pânză cu talpa de sfoară – Nr.21 la bocanci ! 3) Dobânda la un împrumut reținută cu anticipație – Încălțăminte de casă. 4) Serviciu de patru ore pe mare – Folosit la cusutul fețelor de talpă. 5) Pâine binecuvântată pentru împărtășanie – Încălțăminte cu carâmbul înalt (pl.). 6) Găsite pe talpă ! – Family Online Safety Institute (siglă) – Cremă de ghete. 7) Încălțăminte sport cu fețele de pânză – Pâslar găurit ! – Cuvânt care imită râsul. 8.) Localitate în SUA – A decora – Sinus (abr.). 9) Disconfort produs de o încălțăminte nepotrivită (pl.) – Papuc de plajă. 10) Recipient de sticlă (pop.) – Bucată de piele sau pânză care se aplică peste talpă în interiorul încălțămintei. 11) Cizmulițe – Sanda decupată ! 12) Petec aplicat pe tocul încălțămintei – Pâslar cu care nu faci nici un pas ! – Auxiliar (abr.).

Dicționar : ODT, VEP, ZVR, LON TEX, FOSI, ANO, ȘIP, AND, LAR, AUX.

Soluția : 

Advertisements

10 Responses to “Motanul încălțat”

 1. daurel Says:

  se spune ca in unele portrete Ceausescu purta cravata ornata cu flecuri…

 2. Geocer Says:

  Dar tu ce faci? Dai si solutia in acelasi timp cu rebusul?

 3. Lady A Says:

  🙂 cred ca nu a observat… eu ma apucasem de rezolvat rebusul; cand am dat la vertical… am vazut rezolvarea!
  ce faci pisoi_negru_mov?:)

 4. Vania Says:

  Nataşa-i desculţă, dar s-a împungit…

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Chat Noir,

  Un prieten are o vorbă: “A venit vremea să luăm taurul de mâini şi de picioare!” 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: