A…micul Boc

Sunt două feluri de oameni politici care nu-mi plac. Unii sunt cei care vor funcții politice din ce în ce mai înalte pentru a face bani … bani, bani, bani și iar bani, grămezi de bani, munți de bani … de unde, cocoțați, să sfideze sărăntocii, transpirații, uvrierii. Ceilalți sunt cei care vor puterea politică pentru că adoră să hotărască soarta altora, să-i hrănească sau să-i înfometeze, să-i omoare sau să-i lase să trăiască … asta le dă o stare de fericire metastazată.

Amicul Boc face parte clar din a doua categorie. Deși po(r)căit de toți merge neabătut pe drumul lui. Juisează verbal când ne anunță măsurile luate împotriva nesimțiților care îndrăznesc să mai trăiască fără voie de la împărăție. Adoră să vorbească pe unde apucă, “editează” repede și cu spor fraze, repetă propoziții, zâmbește când se aude glăsuind. El nu vrea bogății. În punguța lui se ascund doar doi napoleoni. Unul – UMIL BONAPARTE – când vorbește emil cu Zeus și când împarte o bună parte din bugetul țării administrației prezidențiale și poșetuțelor duduii, altul – NAPOLEON BOC – când zice na (un) pol, Ion (asta fiindcă nu pot scrie altceva) și când face boacăne bocănind că scoate țara din criză.

Advertisements

15 Responses to “A…micul Boc”

 1. Liviu Says:

  Intr-o tara cat de cat normala un asemenea individ n-ar fi iesit niciodata din anonimat.

 2. Dan Chichernea Says:

  I-aş recomanda o funie şi-un bonsai. Poate iese ceva…

 3. Lucia Verona Says:

  Excelent! Punguţa cu doi napoleoni 🙂

 4. BlogWidget Says:

  BlogWidget – ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
  Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau!

 5. harlau625 Says:

  Cine a suparat asa tare “pisica neagra?”. Cam aspru cu marele Mic’Boc! Este si el un biet executant ….Are circumstante atenuante! Se fereste cum poate de fulgerele lui Zeus.

 6. Ada Rus Says:

  Boacănele lui bocăninde afundă şi mai tare ţara în criză… Azi mâine nu o mai avea ce împărţi între Cotroceni şi ministerele blonde, sunt curioasă ce-o mai juisa atunci.

 7. cristian Says:

  personajul e sters tocmai prin faptul ca vorbeste repezit, gol si de plastic…
  cu pungutza… nu stiu ce sa zic; ca joc de cuvinte e frumos; insa niciun Bonaparte n-a fost umil vreodata…

 8. teonegura Says:

  La micul Boc e demna de un studiu de caz capacitatea de metamorfozare, e si ciudat de bine adaptabil sfarcul asta ce excita capsomani portocalii: acuma pres de iuta, pentru ca in secunda urmatoare sa devina porcusor de rasa…

 9. theodora0303 Says:

  Excelent!!!!!

 10. matilda Says:

  Domnul Boc este cult în cap, m-a (re) convins, astăzi, după speech-ul referitor la rachete. Dacă n-ar fi penibil, ar fi chiar amuzant…
  Are totuşi un mare fan : EBA ! Iar asta îl face foarte fericit şi tupeist.

 11. daurel Says:

  La fel isi alegea si Ceausescu vechilii.

 12. mirko Says:

  varianta 3 spune ca boc nu exista! e doar o holograma violeta a cravasei lui zeus! sau, hai, un biet racoon de la ferma!

 13. rhorvath Says:

  SPRE ATENTIA A MILIOANE DE ROMANI !

  SECURISTI BUNI, SECURISTI RAI !

  Nu vreau sa scuz si nici sa acuz. Experienta mea este unica an acest subiect.
  Am cumoscut securitatea mai bine decat altii in situatii cu totul dramatice. Am fost pe drept, acuzat de spionaj agravant si o actiune indreptata impotriva lui Ceausescu personal. Cu alte cuvinte viata mea timp de doi ani de ancheta, a
  atarnat realmente de un fir de par. Imediat dupa absolvirea facultatii am fost trimes sa fac un film despre nepotul de 8 ani ai dictatorului, un “vestit calusar”. Intamplarea sau destinul a facut ca sa vina in Scornicesti chiar sotii Ceausescu insotiti de cativa tovarasi. In sat era o nunta. Dupa ce a facut cadou un porc nuntasilor si batut o hora, seful statului sa asezat la o masa inbelsugata cu un grup de tovarasi. Dupa ce sa cherchelit a inceput sa vorbeasa vrute …si nevrute. Atmosfera era destinsa si seful mi-a spus ” poti sa filmazi ce vrei pentru ca oricum se taie la protocol “. La un moment dat am auzit ca se vorbeste de o bomba atomica ( romaneasca ). Fara sa gandesc ,instantaneu am apasat pe butonul aparatului de filmat. Aceste cateva minute mi-au schimbat viata pentru todeauna, iar dupa cum am aflat mai tarziu, viata multor altora. Scurtand relatarea, materialul a ajuns dupa cateva luni ( co- productie de film ) in mana serviciului francez. In Septembrie 1977 pe ziua de 13 la ora 13 a inceput perchezitia care a durat exact 13 ore. La un moment dat un tanar ofiter de securitate a fost trimis in debaraua din pivnita, unde ascunsesem copia filmului cu pricina. Dupa cateva minute acesta mi sa adresat extrem de politicos ” Domnule Horvath dupa plecarea noastra arunca la gunoi aceasta caseta de film “. Am crezut ca este o provocare ca sa fiu prins asupra faptului. Dar nu a fost asa, acest tanar si-a pus viata in joc ca sa o salveze pe a mea! Comentariul meu poate sa se termine aici.
  In 1977 securitatea era deja rupta in doua. O parte a ei vroia sa ma trimita rapid in fata plutonului de executie iar alta vroia sa ma” schimbe” mai ales ca numele meu aparea pe o lista speciala a presedintelui amarican Carter.
  Se pare ca optiunea a doua a invins. Inainte de a incheia cu adevarat ,voi face o observatie care ai va face nervosi pe multi si chiar aduce noi dusmani. In comunism ( cu exceptiile de rigoare ) crema societatii si toate valorile faceau parte din securitate sau colaborau cu ea. Numai acceptand acest adevar, destul de greu de rostit de altii ,poate incepe o discutie sincera despre rolul securitatii in societatea romaneasca Cu toate ca consider securitatea ca o organizatie criminala , cred ca este mai important ce ai facut in securitate, decat daca ai facut parte din ea.
  Cu alte cuvinte au fost SECURISTI BUNI SI SECURISTI RAI .

  Robert Horvath Deva cineast New York http://www.devagallery.com/

  http://devanewyork.blogspot.com/

 14. brad Says:

  … cele doua fatete ale puterii de mana a doua !
  😦

 15. ROBERT HORVATH NEW YORK Says:

  MOGULUL SI MARINARUL.

  La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata unui popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
  ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
  find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
  Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
  In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
  maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
  In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

  Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: