We shall never surrender !

1. Nu am nimic să vă ofer … doar sânge, chin, lacrimi şi sudoare … Te întrebi, care este obiectivul nostru ? Eu pot să răspund cu un singur cuvânt : victoria. Victoria cu orice preţ, victoria în ciuda tuturor teoriilor, victoria, oricât de lung si greu poate fi drumul; pentru că fără victorie, nu există supravieţuire … Nu ne vom abate şi nici nu vom cădea. Vom continua până la capăt. Vom lupta în Franţa şi pe mări și pe oceane; vom lupta cu și mai multă ardoare în spaţiul aerian. Ne vom apăra insula noastră indiferent de cost; vom lupta pe plaje, pe aerodromuri, pe câmpii, în stradă şi pe dealuri … Moartea şi tristeţea ne vor fi tovarăşii de drum; greutăţile hainele noastre; hotărârea şi eroismul singurul nostru scut. Noi trebuie să fim uniţi, noi trebuie să fim nemişcaţi, noi trebuie să fim inflexibili … Să ne pregătim deci pentru datoria noastră ca urmașii noştri şi descendenţii lor o mie de ani de acum să spună despre noi, “Acesta a fost momentul lor de glorie.” … Nu vom cădea sau tremura; nu vom slăbi sau obosi. Nici şocul luptei şi nici greutăţile vegherii îndelungate şi nici efortul nu ne vor putea opri.

2. Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta până la moarte.

3. Fascismul : copilul monstruos al comunismului…

4. Cel mai bun argument împotriva democraţiei este o conversaţie de cinci minute cu alegătorul mediu.

Winston Churchill

Mi-am adus aminte de Winston Churchill. Într-o vreme când lumea se prăbușea … un englez flegmatic și stigmatizat în parlamentul țării lui ducea o luptă aproape de unul singur. Dar niciodată n-a tăcut și n-a abdicat de la datoria și crezul lui. De un asemenea om am avea nevoie azi … ce zici Crin te încumeți ? Dăruit cu cele necesare ești …

P.S. Niciodată n-am fost adeptul ideii de lider providențial. Dar de oameni hotărâți avem nevoie !

Advertisements

18 Responses to “We shall never surrender !”

 1. lucia.alexandru Says:

  Corect,Chat!Imi place noua ta abordare.

 2. daurel Says:

  Cred ca voi copia articolul pe pergament. Multumesc.

 3. matilda Says:

  Foarte corect ! De oameni hotărîţi, hotărîţi rău, care să facă bine, , avem nevoie !

 4. rhorvath Says:

  DIPLOMATIA SECURISTULUI BASESCU DESCONSPIRATA LA NEW YORK!

  http://andreisamericandream.wordpress.com
  MESAJ CATRE PRESEDINTE
  Nu credeam că aşa ceva se mai poate întâmpla. Mesaje adresate şefului statului, deturnate sau rămase fără răspuns. De fapt, nu credeam că o să mai aud de Simona Niculescu, şeful misiunii României la ONU-New York. Nici măcar nu pot să înţeleg, cum de acest diplomat, mai este în funcţie. Şi nici de ce. Tot ce ştiu, aflat pur întâmplător, este că exact în ziua anterioară alegerilor preşedintelui, aceasta a primit un claculator, de la cineva care nu a dorit să-şi comunice numele. Eram în sediul întunecos al Misiunii, în timp ce misteriosul personaj a lăsat la portar, un colet, desfăcut, probabil pentru instalarea unui soft. Spunea că ştie doamna ambasador despre ce este vorba şi de la cine primeşte acel calculator. După care a plecat. Cred că trebuie să ştim şi noi, deoarece pentru asta plătim diplomaţii peste hotare. Şi tot aşa, trebuie să primească şi un răspuns oficial,Robert Horvath cel care s-a adresat blogului meu. Am început şi eu să fiu curios, drept pentru care, vă mulţumesc anticipat tuturor celor care prin comentariile lor, pot aduce puţină lumină, în acest întunecat, dr important ungher al problematicii româneşti.
  DATE PERSONALE :
  Telefonul meu este: 0742 088 805
  Emailul este andreiusapress@hotmail.com

  DESCHIDETI :
  Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 5. Florin Matei Says:

  Nici eu nu sunt adeptul ideii de om providenţial. Dar al celei de om exponenţial, da! Drept pentru care mă întreb şi eu, ca tine: oare Crin ce zice?

 6. cristian Says:

  mi se pare cam prea multa apropierea…

 7. mirko Says:

  nu cred ca ti-ai gasit omul, sau cel putin, nu inca! rabdare si ia tutun de la mine!

 8. -X- Says:

  Despre politicianul Churchill se cunosc multe amnunte, nu insa si despre pictorul Churchill …
  Fateta aceasta neexplorata ofera unele mici si placute surprize.

 9. rhorvath Says:

  TRAIAN BASESCU UN ACTOR PENTRU ETERNITATE

  Pe blogul mogulului Voiculescu subiectul este filmul si teatrul romanesc. Din fascinatie pentru Presedinte si extrem de apropiat de dansul la propriu cat si la figurat, fiind in greva foamei la Tokio am postat un comentariu.
  TRAIAN BASESCU UN ACTOR DE GENIU
  Avem in Presedintele nostru un mare actor de compozitie. Imaginati un un betivan de factura extrem de modesta provenind din lumea interlopa a portului,
  cu o educatie rudimentara care nu a citit in viata lui nici o carte ( cu exceptia codului penal ), jucand rolul de sef de stat in” fata alesului lui dumnezeu” imparatul Japoniei. Astept cu infrigurare rolul “BALCONULUI “, care este intradevar rolul vietii sale ,o superproductie romana -americana cu o figuratie de sute de mii oameni si cu un helicopter pe acoperis. Sunt convins ca scena finala a intalnirii cu Ceausescu va fi proiectata cu deosebit succes in jurul lumii. Astern aceste randuri in dubla calitate……de cineast si patriot.

  Robert Horvath DEVA Tokio
  http://www.devagallery.com/
  http://devanewyork.blogspot.com/

 10. Cel mai citit blogger din lume « Andi Bob Says:

  […] Opiniile sale stârnesc avalanșe de comentarii, fie că ar critica măsuri politice, fie că demască  ignoranța elitelor, sistemul educațional, cenzura,  funcționari corupți, drepturile omului, fie că scrie despre mașini și prieteni. Chiar nu pare foarte  interesat  de politică, iar mediatizarea sa îl interesează doar în măsura în care reacționează prietenii săi buni la ea. E foarte posibil să-și datoreze  succesul și autocenzurii ‘tolerante’, cum singur o clasifică. Sau faptului că nu e ahtiat după bani. Concurează, vrând-nevrând, cu cel mai virulent blogger chinez, Ai Wei Wei, care a declarat că va candida la alegerile următoare, sperând ca și Han Han să intre în politică. Pentru  că îl consideră ‘curajos, deschis la minte și haios‘. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: