În deplasare

ORIZONTAL :

1) Mecanism care merge bine uns (pl.). 2) Mișcarea din sportul minții (pl.). 3) Îi merge bine clanța. 4) Ontologică fără cel care nu merge ! – Carat ! 5) Pune stop – Autostop ! 6) Lungime (maximă) de undă – Alternativa mersului pe jos. 7) Lițe răsucite ! – Îmbie cu apă în deșert. 8.) Nu-i merge bine – Scaun pe rotile … din spate. 9) Impulsionează mișcarea. 10) Tot timpul în mișcare.

VERTICAL :

1) Ulcior la ochi (pl.) – Om scos dintr-un somn … adânc ! 2) Declinată în cazul acuzativ. 3) Mișcare … dreaptă (pl.). 4) Ocolit … după o eclipsă ! – Esența lucrului de stat. 5) Lucra pe daiboj – Restul de la țigări. 6) Găsită pe toate drumurile – Se strecoară ușor. 7) Curcan turcesc – Evoluează în deplasare. 8.) După examenul de stat (pl.) – Deplasată în dreapta ! 9) Tablou divin – Tovarăș pe drumul vieții. 10) Trece cu vederea.

Dicționar : RAT, AGĂ.

Observație : Încrucișare cu î.

Soluția :

Jos frunza !


Advertisements

3 Responses to “În deplasare”

 1. daurel Says:

  Declamatorului ii merge bine nu numai clanta; in general, ii merge bine…Oficial, se plange.

 2. rOBERT HORVATH Says:

  BRANDUL DE TARA
  ” CEUSESCU, NADIA COMANICI , DRACULA SI DUPA PLUTONUL DE EXECUTIE…..BASESCU”
  Sunt de meserie cineast . Locuinta si locul de munca este la Tokyo si New York.
  Am avut ocazia impreuna cu sotia mea Kiyoko sa calatorim in jurul lumii.
  Am fost peste tot intampinati si mereu si mereu urmariti de cele trei nume din titlu. Ele au intrat in constinta colectiva si nu pot fi scoase nici cu eforturi laudabile sau absolut imbecile ale semidoamnei Udrea.
  De la soferul indian de tax transpirat din New York pana la omul de afaceri deorodantizat cu care bei o bere la un bar de pe Ghinza,discutia se duce si revine la cele trei nume a mitologiei mioritice,raspandite pe scala globala. Nu este scapare si orice iluzie in sens contrar esuiaza lamentabil. Aceste trei nume te urmaresc in existenta cotidiana si in somn.
  Uneori discutia se duce spre Hagi ,dar valoarea actuala a fotbalului romanesc face mai bine sa taci din gura. A aparut totusi o sansa nesperata de imbogatire a repertoriului,
  O sansa unica ca in patrimoniul national spre universalitate sa apara un alt erou, (al raului absolut.) numit Traian Basescu. ( singurul presedinte de stat care dat cu capul in gura unui arab chioscar si o lovitura la la plex unui copilas nevinovat )
  Fotografia unui sef de stat membru al Uniunii Europene si NATO, legat la ochi in fata unui pluton de executie in toata regula ,nu in fata unor soldati saracacioasi
  si cu mainile tremurande de emotie, ca la Targoviste poate creia un nou mit.
  Atmosfera prerevo;utionara din tara face ca dorintele neimplinite a maselor de bugetari si pensionari sa devina in curand realitate.
  Cu alte cuvinte acest razboinic, care a indraznit sa declare razboi chiar propriului
  sau popor va intra alaturi Dracula in istoria mioritica si chiar mai mult.
  Deci in curand un nou brand de tara fara frunzulite si papadii. Un brand bazat pe gimnastica femenIna si eroi si dictatoti autentici , CEUSESCU, NADIA COMANICI, BASESCU SI DRACULA. ……….Ordinea nu mai conteaza chiar deloc.
  Robert Horvath cineast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: